24 september 2017

Skellefteå krossade Rögle

Lyssna: Anders Eldebrink tränare Rögle: "Klart det inte är bra"

Efter första perioden låg de under med 4-0, i en match som slutade med hela 7-2 till Skellefteå. Laget har nu startat på sämsta möjliga sätt.

Redan efter elva minuters spel hade man 4-0-ledning borta mot Rögle.

– Det ramlar in mål här och där. Det är nära på kris i Rögle redan nu, sa Radiosportens referent Gunnar Brink.

Hemmalaget skulle få in en reducering två gånger om, men det räckte dock inte då Skellefteå gjorde tre mål till - matchen slutade med 7-2.

– 17-3 i baken på tre matcher, man kan inte säga att Rögle har fått en bra start av säsongsinledningen, sa Gunnar Brink.

Enligt Helsingborgs dagblad så är Rögles säsongsinledning den sämsta i historien (den mindre glamorösa utnämningen hade tidigare Skellefteå, som i säsongen 1984 började med tre förluster och -13 i målskillnad.)

Malmö visar topptakter

Malmö tog däremot en komfortabel seger, mot Brynäs. Matchen slutade med 5-1 till hemmalaget och Malmö ligger i toppen av tabellen – något oväntat om man ser till vad experter och tränare trodde om Skånelaget.

– Det har bara varit Malmö, Malmö, Malmö, sa Radiosportens referent Frida Ardemark om matchen.

Matchfakta:

Rögle-Skellefteå AIK 2-7 (0-4, 1-2, 1-1)
Första perioden: 0-1 (0.34) Oscar Möller (Jonathan Pudas, Joakim Lindström), 0-2 (3.25) Henrik Hetta (Matt Anderson, Anton Öhman) spel fem mot fyra, 0-3 (8.46) Oscar Möller (Joakim Lindström, Pär Lindholm), 0-4 (10.57) Filip Berglund (Tim Söderlund, Sebastian Ohlsson).
Andra perioden: 1-4 (1.36) Juhamatti Aaltonen (Bryan Lerg), 1-5 (9.01) Jesper Olofsson (Joakim Lindström, Filip Berglund), 1-6 (9.14) Joakim Lindström straff.
Tredje perioden: 1-7 (6.57) Tim Söderlund (Filip Berglund, Emil Djuse), 2-7 (8.59) Kevin Gagné (Jack Connolly, Rasmus Sandin).
Skott: 34-29 (6-13, 14-6, 14-10).
Publik: 3 953.

Malmö-Brynäs 5-1 (1-1, 3-0, 1-0)
Första perioden: 0-1 (12.24) Kevin Clark (Aaron Palushaj, Ryan Gunderson) spel fem mot fyra, 1-1 (14.22) Carl-Johan Lerby (Fredrik Händemark, Max Görtz).
Andra perioden: 2-1 (2.06) Erik Forssell (Nichlas Hardt, Frederik Storm), 3-1 (14.16) Lars Bryggman, 4-1 (15.41) Frederik Storm (Andy Miele, Stefan Warg).
Tredje perioden: 5-1 (16.14) Nichlas Hardt (Stefan Warg, Erik Forssell).
Skott: 29-19 (7-8, 17-4, 5-7).
Publik: 5 955.