9 september 2017

Lugi tog hem tätt Skånederby

OV Helsingborg var tillbaka i handbollens finrum på fredagskvällen.

Lyssna: Hör Linus Nilsson efter OV:s premiärförlust

OV Helsingborg var sekunder ifrån att ta poäng i comebacken i Skånederbyt i handbollsligan men Lugi vann med 22-23.

Det var sju år sedan som OV Helsingborg spelade i landets högsta handbollsserie. Återkomsten lockade 1 722 personer till Helsingborg Arena och de bjöds på drama direkt.

Lugi, förra säsongens tabelltvåa, hade satt sig i en 1-5-ledning i matchen tack vare en intensiv start. OV gjorde vad de kunde men ett bristfälligt skytte i matchens upptakt gjorde det svårt för hemmalaget. Lägg till tre utvisningar och ni förstår att Helsingborg hade viss uppförsbacke. Men OV kom igång med sitt skytte, inte minst genom nyförvärvet David Florander som satte fem bollar i den första halvleken. Därför skiljde det bara två mål (12-14) efter de första 30 minuterna.

Till den andra kom OV ut som ett pånyttfött lag. Linus Nilssons skott från nio meter började sitta, försvarsspelet blev tightare och målvakten Niklas Kraft stod för ett par fina räddningar. Det gjorde att det bara skiljde en boll mellan lagen med tre sekunder kvar att spela. Nilsson fick chansen att kvittera på ett frikast men missade och poängen gick till gästerna.

– Det är små marginaler. Vi står upp väldigt bra och gör en riktigt bra match. En poäng hade vi kanske kunnat vara värda, säger Nilsson.

OV Helsingborg spelar sin nästa match i Handbollsligan på onsdag då de gästar IFK Kristianstad. För Lugi väntar hemmamatch mot HIF Karlskrona nästa fredag.