14 september 2017

Dramatiska slutminuter när mästarlaget segrade

H65 Höörs Jonna Linnell.

Lyssna: Elinore Johansson, Lugi: "Slutar gå på mål"

Svenska mästare i fjol och favorittippat i år. H65 Höör stod pall för förväntningarna och besegrade efter stor dramatik Lugi med 27–26 i SHE-premiären.

– När vi får till det är vi jävligt bra, säger Höörs Marie Wall till Radiosporten.

Det blev dramatiska slutminuter när Lugi i underläge 26–27 fick matchens sista anfall och chans till kvittering. Men med två sekunder kvar stod målvakten Jannike Wiberg i vägen när Sara Olofsson gick på avslut och såg till att H65 Höör vann premiären i SHE med 27–26.

Veteranen Anna Olsson stod för ett viktigt mål när hon med 1,30 kvar av matchen vräkte sig fram och sköt 27–25 till hemmalaget.

– Derbyn mot Lugi är alltid ovisst och det är 50/50 i alla matcher oavsett hur vi är tippade, säger Höörs Marie Wall till Radiosporten.

Lagen följdes åt målmässigt i en jämn första halvlek där Lugi i slutminuterna kunde göra ett miniryck och gå fram till 15–13.

– Vi fick skäll i paus, det var framför allt försvaret som läckte. Men i andra blev det bättre och vi får kontringar och lite vändningar. När vi får till det är vi jävligt bra, säger Wall.

Gästande Lugi inledde trögt i den andra halvleken och den regerande svenska mästaren kunde både komma ikapp och vända.

– Vi får en dipp där och H65 vill mer än oss och när vi får tekniska fel tappar vi det tyvärr. Vi slutar gå på mål i den perioden, säger Elinore Johansson.

Höörs landslagsspelare Marie Wall gjorde både 18–17 och 19–18 när hemmalaget vände.

Wall blev till slut sexmålsskytt när Höör vann premiären mot Lugi. Även Anna Olsson svarade för sex mål medan Melissa Petrén var målbäst i Lugi med åtta fullträffar.

I de två övriga SHE-matcherna blev det seger för Skuru mot Skara med 26–21 samt för Västerås Irsta som besegrade Skövde med 30–24.

På herrsidan vann Kristianstad mot Helsingborg med 30–24 och Ystad besegrade Malmö med 30–27.