18 december 2016

Straffdramatik när FCH tog över serieledningen

FC Helsingborg tog över serieledningen från Växjö IBK genom seger med 6-5. Det blev stor dramatik i slutsekunderna när FCH:s målvakt Jonathan Paulsson räddade en straff.

FC Helsingborg fick tidigt ett grepp om matchen målmässigt genom Daniel Johnssons första mål till 1-0 efter en dryg minut av matchen. Johnsson skulle komma att spela en av huvudrollerna i matchen.

Efter två perioder var ställningen 2-2 och Växjö höll effektivt tillbaka FCH som bara fått iväg nio skott på mål så långt.

Den tredje perioden skulle dock bjuda rejäl underhållning. Daniel Johnsson levererade ett hat-trick och hemmalaget gick fram till 6-3 när Växjö började chansa för att komma ikapp. Trots spelare på utvisningsbänken tog gästerna ut målvakten och i en tuff avslutning gjorde också smålänningarna två reduceringsmål. I det absoluta slutskedet blir det en tilltrasslad situation vid FCH:s mål där buren kommer ur sitt läge samtidigt som gästerna jublar för ett kvitteringsmål, men domarna blåser av och tecknar tydligt för att det inte är mål. Istället döms straff för Växjö, men FC Helsingborgs landslagsmålvakt Jonathan Paulsson är följsam och räddar straffen.

Tack vare segern tar FC Helsingborg nu över serieledningen från just Växjö.