23 september 2016

MFF avgjorde på stopptid – Rakip hjälte

Erdal Rakip jublar med tröjan i handen efter målet mot Elfsborg.

Lyssna: REFERAT: Erdal Rakip avgör i 91:a minuten

Matchuret hade tickat upp på 91 när Erdal Rakip tråcklade sig igenom i straffområdet och placerade in 1-0 för Malmö FF hemma mål Elfsborg. Ett mål som innebär att man hakar på IFK Norrköping i allsvenska toppen.

Malmö FF var på väg att tappa mark i guldstriden. Då klev inhopparen Erdal Rakip fram och satte segermålet (1-0) hemma mot Elfsborg – i den 91:a minuten.

– Jag hade redan bestämt mig för att vända upp en spelare, sedan kommer det två spelare till. Jag satte den mellan benen på försvararen – den luckan såg jag. De här tre poängen kan avgöra serien, säger Erdal Rakip till TT.

I den förra omgången tappade Malmö FF serieledningen till IFK Norrköping efter förlust borta mot Djurgården (1-3).

Efter att det regerande mästarlaget vunnit mot Östersund (2-0) på onsdagen var pressen stor på MFF att vinna mot Elfsborg för att ha fortsatt guldkontakt.

Det dröjde dock länge, länge innan segermålet föll – till den 91:a minuten. Då snurrade inhopparen Erdal Rakip bort flera Elfsborgsspelare i straffområdet och drog in 1-0 bakom en storspelande Kevin Stuhr Ellegard i bortamålet inför 16 597 åskådare på Swedbank Stadion.

Länge var det annars Elfsborgsmålvakten som såg till att mötet var mållöst fram till slutskedet. I första halvlek hade han visserligen hjälp av ribban när Alexander Jeremejeffs avslut styrdes i målramen av ett Elfsborgsben.

Tio minuter före full tid svarade dock Stuhr Ellegaard för en kanonräddning när han avvärjde MFF-anfallaren Jeremejeffs friläge med en benparad.

Och sju minuter senare räddade han inhopparen Erdal Rakips avslut i straffområdet, men när Rakip fick en andra chans kunde till slut inte Stuhr Ellegaard stå emot.

Malmö drabbades av två skadesmällar i matchen. Redan i paus tvingades MFF byta ut poängkungen Magnus Wolff Eikrem (4 mål och 15 framspelningar), med stor sannolikhet på grund av någon form av skada.

Efter en dryg timme kom nästa skadesmäll för hemmalaget när mittbacken Kari Arnason tvingades linka av planen.

Segern gör att Malmö nu är två poäng efter serieledande Norrköping. Toppduon möts den 16 oktober i Norrköping.

Innan dess har Malmö ett tufft Skånederby hemma mot Helsingborg på söndag och ett bortamöte med Häcken. Norrköping har närmast Djurgården hemma och AIK borta.