20 augusti 2016

Hemmaförlust för Helsingborg mot Kalmar

Lyssna: Kalmars Viktor Elm: "Vår sämsta match på 15 matcher"

Kalmar tog en viktig seger på Olympia när Helsingborg besegrades med 1-0. Detta efter en mållös första halvlek då hemmalaget inte kom närmare än en stolpträff.

Kalmar spelade som att laget bara skulle försvara sig. Ligga kompakt och inte lämna blottor. Helsingborg öppnade matchen vassare och hade i början ett snyggt blixtrande anfall men Adam Erikssons hårda avslutning tog i Kalmarmålvaktens stolpe.

Efter paus försökte verkligen Helsingborg få till ett mål: Bradley Ralani sköt en blixtrande skott som strök stolpens utsida. Laget radade upp flera chanser men prickade varje gång målvakten Ole Söderberg.

Mitt i denna lilla hemmapress kontrade Kalmar. Det kom ett inlägg mot bortre stolpen och den bollen nickade den allsvenska debutanten Mahmoud Eid in i nätmaskorna. Alltså 1-0 till Kalmar. Stor glädje på den småländska bänken, dödstyst på Olympia.

Idag var en dålig match. Det var många misstag från båda lagen. Men jag tar hellre tre poäng än att spela suveränt och ta en poäng.

För båda lagen var den här en så kallad sexpoängsmatch, en vinst gav säkrare mark. För Helsingborg blir det en tuff höst och det kan bli kvalspel senare.