29 februari 2016

FCH jagar vidare

Daniel Jonsson, lagkapten FC Helsingborg. Foto: Gunnar Brink/Sveriges Radio

Lyssna: Daniel Johnsson: "Vi kladdar för mycket"

FCH missade möjligheten att säkra slutspelsplatsen i SSL efter 3-4 mot AIK på hemmaplan.

FCH var i behov av minst en poäng i Superligans sista hemmamatch i grundserien för att definitivt vara klara för slutspel. Laget som jagade bakom var just AIK. Den första perioden bjöd på ett hyggligt tempo, men med få målchanser. Gästerna tog ledningen i matchen med 0-1 och assisterade till målet gjorde förre FCH-spelaren Kevin Björkström. FC Helsingborg fick ett frislag i samband emd en utvisning och laget kvitterade med en fräck frislagsvariant där Moilanen frispelades och kunde direktskjuta 1-1. Endast en sekund in på powerplayspelet.

Den andra perioden karaktäriserades av slarvigt och böljande spel. FCH fick på nytt frislagsläge i samband med en AIK-utvisning. Denna gången hann det gå fem sekunder innan det blev nätrassel. Det betydde två powerplaymål för FCH på sex sekunder! Efter detta var AIK bättre på att utnyttja hawaiispelet och gjorde både 2-2 och 2-3 innan periodvilan.

I sista perioden jagade FCH, men istället bjöds AIK på 2-4 efter en riktig indianare i egen zon av Kivilehto. Finländaren fick dock revansch på sig själv när han skapade liv i matchen på nytt med matchens sista mål till 3-4.

Nu väntar Gävle borta i sista omgången för FCH.