29 september 2015

Smarason räddade HIF-poäng mot Djurgården

Lyssna: Helsingborgs Arnor Smarasson: "Det kanske är nåt i fiskoljan vi dricker..."

Djurgården hade tre raka förluster. Helsingborg fem. Lagen väntar fortfarande på segern.

Radiosportens Kenneth Range valde lagens lirare:
Djurgården: Sam Johnson
Helsingborg: Arnor Smarason

Mötet i Tele2 Arena slutade 2-2, sedan Arnór Smárason kvitterat för Helsingborg i matchens slutsekunder.

Frågan var om något av lagen på Tele2 Arena skulle förmå ta en seger. Det borde ha blivit Djurgården.

I första halvlek var Helsingborg inte alls med i leken. Djurgården tryckte på rejält mot ett mycket lamt och virrigt Helsingborgsförsvar.

Utdelningen kom också.

Efter sjunde hörnan hittade bollen till slut fram till Kerim Mrabti, som helt fri fick bollen under Helsingborgs vikarierande målvakt Matt Pyzdrowski i 20:e minuten.

Tio minuter senare var det dags igen. Sam Johnson fick oattackerad sticka emellan på vänsterbacken Elliot Käcks inspel och trycka in 2-0.

Reduceringen i 40:e minuten kom plötsligt och helt ologiskt. Men det var klass på Rade Pricas nickskarv på Atakoras inlägg och fotbollsvagabondens första mål i Helsingborg på 13 år gick i mål via Kenneth Höies vänstra stolpe.

En kalldusch för Djurgården som dessutom fick sin målskytt Mrabti utbytt för lårskada i halvlekens slutskede.

Helsingborg kom tillbaka starkt i andra halvlek. Det var dock med matchens sista spark som kvitteringen till slut kom.

Djurgården-Helsingborg 2-2 (2-1)

1-0 Kerim Mrabti (20), 2-0 Sam Johnson (29), 2-1 Rade Prica (40), 2-2 Arnór Smárason (90).

Varningar: Djurgården: Kevin Walker. Helsingborg: Lalawélé Atakora.

Domare: Andreas Ekberg, Lund.

Publik: 8 772.

Djurgården (4-4-2): Kenneth Höie - Stefan Karlsson, Emil Bergström, Omar Colley, Elliot Käck - Kerim Mrabti (Moon Seon-Min 45), Alexander Faltsetas, Kevin Walker, Daniel Berntsen (Jesper Karlström 85) - Sebastian Andersson, Sam Johnson (Philana Tinotenda Kadewere 77).

Helsingborg (4-5-1): Matt Pyzdrowski - Andreas Landgren, Carl Johansson (Jesper Björkman 46), Frederik Helstrup Jensen, Jere Uronen - Lalawélé Atakora, Anton Wede (Darijan Bojanic 76), Arnór Smárason, Johan Mårtensson, Jordan Larsson (Mikael Dahlberg 65) - Rade Prica.